Kiteljesedés az életben az Anamé Programmal

Kiteljesedés az életben az Anamé Programmal

A férfi minőség egyensúlyba kerülése az Anamé Program hatására 3. rész

2021. augusztus 07. - Mária_Aname Program

Az első részben írtam a férfi minőség külső megnyilvánulásáról az én nézőpontomon keresztül. Szélsőségekről írtam, ami tudom, hogy nem fedi le a teljes valóságot. Inkább irányokat mutattam be, amiket a mai világban látok eluralkodni.

A második részben a férfi energia jellemzőit mutattam be, azt az utat, hogy hogyan lehet a külvilág helyett a belső világban megtalálni ezeket a minőségeket, és azt, hogy az Anamé Program miként tud segíti ebben a belső utazásban.

img_4280.JPG

A mai témám pedig a pénz, illetve az anyagi biztonság megteremtése a nő és a család számára. A saját tapasztalatom alapján írok erről a témáról és arról, hogy nőként miként látom a férfiak helyzetét, valamint arról, hogy az Anamé Program miként tud segíteni. 

A párkapcsolataim idején annyira el voltam foglalva a saját fájdalmammal és sértettségemmel, hogy nem láttam a másik oldalt, vagyis azt, hogy a férfiaknak sem könnyű, és hogy nekik is megvan a feladatuk, azzal a hitrendszerrel, hogy nekik kell megteremteni a  család anyagi biztonságát és közben találják meg az egyensúlyt saját maguk, a párkapcsolat és a külvilág irányába is.

 

A végén adok majd a témával kapcsolatban néhány gyakorlatias tippet is.


Milyen mintákat láttam a pénzkezelés szempontjából a párkapcsolatoknál?

Nagyon színes a világ manapság a pénz és az anyagi biztonság megteremtése szempontjából. Én is több variációról hallattom már.

Sokan egyedülállók, így maguk oldják meg a pénzügyi helyzetüket, akár férfi, akár nő az illető. A párkapcsolatban élőknél is különböző lehet a pénzügyek kezelése.

Hallottam olyan esetekről, ahol férfi és a nő is külön kezeli a keresetét és a költségeit, és mindenki a saját jövedelméből fedezi a saját igényeit. Az is előfordulhat, hogy a nő keres többet, vagy esetleg ő tartja el a családot.

Én olyan párkapcsolatban éltem, ahol közös volt a kassza, de a férjem többet keresett, így ő többel járult hozzá a megélhetéshez, mint én. Zárójelben megjegyzem, nekem ez rossz érzést okozott. Mindig volt jövedelmem, de többet költöttem, mint amit én meg tudtam keresni - különösen amikor már gyerek is volt -, és amikor pénzre volt szükségem, mindig kértem, vagy szóltam a férjemnek, hogy kivettem pénzt a közös kasszából. Igaz, hogy ez a szavak szintjén nem lett kimondva, de ez a helyzet minden egyes ilyen alkalom felhozta bennem a függőség és a kiszolgáltatottság érzését.

Na de most nem rólam és a női oldalról van szó, hanem nézzük a férfiakat!

Ismerek még egy mintát - ebben nőttem fel -, amikor az egész család számára a férfi vállán nyugszik az anyagi biztonság megteremtése. Ez nem azt jelenti, hogy a nő nem dolgozik, sőt a háztartásban és a ház körül rengeteget tesz, ám jövedelme nincs.

Az előző írásban írtam egy-két példát a férfi minőségre (pl. teremtő, aktív, megoldó, harcos). Ezek olyan jellegek, amelyek szükségesek az életben maradáshoz, a pénzkereséshez és a család megélhetésének a biztosításához. A férfi az, aki teremt, aktív, harcos és ezáltal biztonságot és védelmet nyújt.

Annak ellenére, hogy ma már a nők is dolgoznak és pénzt keresnek, továbbra is a férfiakra nehezedik annak a hitrendszernek és világnézetnek a súlya, hogy a férfiak dolga védelmezni, megvédeni és biztonságot nyújtani a nők és a család számára, amibe az anyagi biztonság is beletartozik.

Úgy látom, hogy a férfiak nagy része kívül keresi erre a megoldást, és igyekszik mutatni a külvilág felé, hogy rendelkezik ezekkel a tulajdonságokkal. Lehet, hogy nincs igazam, de amikor azt látom egy férfin, hogy a teste nagyon kigyúrt és fontos neki a külsőség, például a menő, drága holmik, a nagy autó, a látványos és költséges élet, ami arra utal, hogy sok pénze van… akkor az jut eszembe, hogy meg akarja mutatni a világnak, hogy képes sok pénzt keresni, erős, stabil és minden téren meg tudja adni a biztonságot és a védelmet.

img_4278.JPG

Nincs ezzel semmi baj, mert amíg én is kifelé éltem, addig a nőiességet is kívül kerestem és külsőségekkel akartam elérni, illetve mutatni a külvilág felé. Ám most már úgy látom, hogy ahogy a nőknél, úgy a férfiaknál is belül van a megoldás.

Úgyhogy akkor nézzük a megoldást, irány a belső világ!


Hogyan tudsz kapcsolódni a belső világodhoz?

Lehet, hogy már próbálkoztál meditációval, de nem biztos, hogy azonnal sikerül, mert a gondolatok szüntelenül jönnek-mennek.

Az Anamé Program gyakorlatait azért is ajánlom, mert egyszerű mozgással és könnyű jógalégzéssel el lehet indulni a belső világ felfedezésére azoknak is, akik nem tudnak meditálni, és az egyszerűsége miatt az Anamé jógát kezdőknek is ajánlom. Ezek a gyakorlatok a test energiarendszerére hatnak, méghozzá a csakrák tisztítása és energetizálása (és nem a csakrák megnyitása) által.


Miért fontos a csakratisztítás?

A csakrákban tárolódnak a karmikus lenyomatok energiamintái, amelyek anélkül, hogy tudnánk a létezésükről, mégis irányítják az életünket.

A testünkben hét fő csakra található és mindegyikhez tartoznak életterületek és különböző minőségek. Fontos, hogy mind a hét csakrával dolgozzunk azért, hogy minden életterület egyensúlyba kerüljön. Ebben segítenek az Anamé jógagyakorlatok, amelyeket összefoglaló néven Karma Killer jógának nevezünk, illetve az Anamé Program eszközei, mint például a hanganyagok, az Anamé által energetizált csakravizek, vagy a csakratisztító karkötők.

A Karma Killer jógára ne úgy gondolj, mint egy jógatanfolyamra, mert itt folyamatokkal dolgozunk, és mindig azzal a területtel, vagy élethelyzettel, amire éppen a leginkább szükség van.

Az Anamé jóga Budapesten két jógastúdióval is rendelkezik És bár jelenleg főként az online térben érhetők el az órák, egyéni órákra lehetőség van személyesen is. 


A pénz, az anyagi biztonság és a bőség a gyökércsakrához tartozó életterület. A test szintjén a lábak és a farokcsigolya tartozik ide. Ha a gyökércsakra területe energetikailag nincs egyensúlyban, akkor félelmek, bizonytalanság, szorongás és feszültség jellemzi az ember életét még akkor is, ha van pénz és jólét. Ezt magamon is megtapasztaltam, és a férjemnél is ugyanezt láttam. Hiába volt pénz és jólét, mert annak elvesztése folyamatos félelmet generál. Az igazi gazdagság és bőség azonban már nem függ attól, hogy mi van a külvilágban, hanem belül születik meg.

Ehhez fontos, hogy minden csakra kiegyensúlyozott állapotban legyen, ám a korona-, és szívcsakráról szeretnék külön.említést tenni.

A koronacsakra kiegyensúlyozott állapota segít abban, hogy meglegyen a hit és a bizalom, hogy bármi történik is velünk az életben, fentről megkapjuk a szükséges segítséget. A hiány helyett a bőséget éljük meg, ami független a külső körülményektől, a félelem helyett pedig a biztonságot, mert bármi történik a külvilágban, tudjuk, hogy nem vagyunk egyedül, magunkra hagyva, mert folyamatosan árad ránk az isteni szeretet és törődés.

Az Anamé Program segít abban is, hogy a szívcsakra kiegyensúlyozott állapotba tudjon kerülni, ami azt jelenti, hogy kitisztulnak a pénzzel és a bőséggel kapcsolatos negatív érzelmek, és félelem helyett a szeretet veszi át az irányítást 

Ebben segítenek a különböző tematikus és csakraspecifikus jógaórák is, amelyek az Anamé órarendben találhatók meg. Fontos tudnod, hogy amikor a gyökércsakrával dolgozunk, nem az a célunk, - mint a kundalini jógának -, hogy a kundalini energiát felébresszük, hanem az, hogy az aktív és a passzív minőség kiegyensúlyozottan legyen jelen ezen a területen. Ezt azt jelenti, hogy a gyökércsakra területén megjelenik az úgynevezett férfi minőség, vagyis az aktív, teremtő, problémamegoldó, harcos. Ezek a jobb lábhoz tartoznak. Ugyanakkor megjelenik a női minőség is , ami az elfogadás, az elengedés és a lágyság. Ezek a bal lábhoz tartoznak. A férfiaknál is fontos hogy amikor a pénzről és az anyagi biztonság megteremtéséről van szó, legyen meg a két oldal kiegyensúlyozott jelenléte.


Azzal, hogy megtapasztaltam a csakrák működését és az energiaáramlás szabályait, látom azt, hogy a múltban hogyan irányították az életünket a félelmek. A férjem hatalmas és jól menő vállalkozást épített fel. Tudta biztosítani a család számára az anyagi jólétet, ám itt jön most a de... De rengeteg félelem, megfelelési és bizonyítási vágy volt abban, amiért ő ezt így végigvitte. Persze most mondhatod, hogy ne panaszkodjak, hiszen legalább volt pénz…

Mert lehetett volna a másik helyzet is, hogy nincs elegendő pénz a megélhetésre. Nincs munka vagy bevételi forrás, illetve rossz pénzügyi döntések következtében anyagi veszteség és hiány ér…

trouser-pockets-1439412_1920.jpg

Vajon melyik jobb vagy rosszabb? Erre a kérdésre nekem Anamé legutóbbi blogbejegyzése jut eszembe mint válasz:

 “Te jó vagy rossz körülmények között szeretnél szenvedni?”

Mind a két helyzetben szenvedés van, mert mindkettő félelemalapú. Az Anamé Program azonban segít kijutni a szenvedésből.

Ha szeretnél többet megtudni Balázs Valéria Anaméról - az Anamé Program megalkotójáról -, a Karma Killer című könyv segít ebben, a Csakra program című könyvből pedig megismerheted Anamé véleményét a csakrák működéséről és test energiarendszeréről.

 

Ahogy ígértem, most pedig következzenek a gyakorlatias tippek!

 

  1. Tanulj meg meditálni vagy befelé figyelni.

Ne csak a külvilágra figyelj, hanem kezdj el magadra, vagyis befelé is figyelni. Ezt legegyszerűbben úgy tudod elérni, hogy leülsz akár csak 5 percre, és figyeled a légzésed. Ha közben elkalandozik a figyelmed, az nem baj, de ahogy ezt észre veszed, ismét hozd vissza a figyelmedet a légzésedre. Egy idő után azt fogod észre venni, hogy egyre hosszabb ideig tudod a figyelmedet magadon tartani.

  1. Legyél magadhoz őszinte, és nézd meg, milyen a viszonyod a pénzhez, kötődik-e hozzá

félelem, birtoklás. Ha a válasz igen, akkor tudd, hogy van megoldás, mert ezeket a félelmeket képes vagy leoldani és kitisztítani a Karma Killer jóga gyakorlataival.

  1. Végezd a Test gyakorlatát vagy vegyél részt a gyökércsakra óráinkon a www.karmakillerjoga.hu oldalon.



img_4321.JPG
A következő írásban folytatom tovább A férfi minőség egyensúlyba kerülése az Anamé Program hatására sorozatot. A kapcsolatokról, és ezen belül is a párkapcsolatokról fogok írni. Remélem, ott is találkozunk!

 

Várlak szeretettel,

Mária

A bejegyzés trackback címe:

https://maria-anameprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr5516651578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása