Kiteljesedés az életben az Anamé Programmal

Kiteljesedés az életben az Anamé Programmal

A férfi minőség egyensúlyba kerülése az Anamé Program hatására 2. rész

2021. június 29. - Mária_Aname Program

Hogyan tudom leolvasni a testedről, hogy mennyire van harmóniában a férfi és a női oldalad?

Ez az írás nem a férfiakat akarja minősíteni.

Nagyra becsülöm a férfiakat, semmiképpen nem akarok senkit negatívan beállítani. Mindössze a saját tapasztalatomat és véleményemet szeretném megosztani veled.

Azért, mert látom, hogy ahogy a nők, úgy a férfiak is keresik a helyüket a világban és szeretnék megélni az örömöt, a boldogságot és a kiteljesedést az életben.

img_4178.JPG
Ebben az írásban a következő témákat érintem

- Indulj befelé! - avagy spiritualitás a férfiak életében.

- A férfi minőség, a férfi energia jellemzői

- 3 gyakorlatias tipp, amelyeket a mindennapokban használhatsz

 

Indulj befelé! - avagy spiritualitás a férfiak életében

A posztom első részében a külsőségekről írtam, a megjelenésről. Csak egy-két példát hoztam fel, amelyek tudom, hogy szélsőségesek, és nem fedik le a teljes képet.

De a célom nem a külsőségek bemutatása, hanem annak a belső útnak a megmutatása, amin keresztül a férfiak is megtalálják a saját erejüket, stabilitásukat és boldogságukat.

Korábban nőként én magam is kívül kerestem a megoldásokat: öltözködés, smink, ruha, autó, ház, menő vállalkozás… A férfiaknál is sokszor azt látom, hogy kívülre helyezik a figyelmüket, és ott keresik, onnan várják a megoldást az életükre.

Semmi gond ezzel, mert a fejlődés folyamatát mindannyian végigjárjuk, és ennek része, hogy külső lehetőségeket, megoldásokat keresünk, stratégiákat, új technikákat tanulunk. De egyszer eljöhet az idő, amikor kifogyunk a megoldási ötletekből, és akkor elkeseredett, csalódott emberként lassan megöregszünk – vagy elindulunk egy másik irányba. 

Induljunk el a belső világunkban és fedezzük fel, hogy az érzelmeinket, gondolatainkat, és tetteinket mi mozgatja, és ha nem tetszik, amit ott találunk, változzunk és változtassunk.

Ne a külvilágot akarjuk megváltoztatni, hanem magunkban hozzuk létre a változást.

Több évtizede járok különböző kurzusokra, és mindig azt tapasztaltam, hogy az ilyen helyeken több női résztvevő van, mint férfi. Úgy látom, hogy itt Magyarországon a háború után a materialista világnézet is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a szellemiség és a spiritualitás háttérbe szorult a férfiaknál, és inkább gyakorlatias megoldásokat keresnek.

Teljesen meg tudom érteni, mert én is ebből a világból jövök: a 60-as, 70-es években nőttem fel, és zavarodott volt a gondolkodásom az anyag és a szellem világával kapcsolatban. A materialista gondolkodás engem is utolért, és idő kellett, míg nyitottá váltam a spiritualitás irányába.

Azért örültem nagyon, amikor megtaláltam az Anamé Programot, a belső út és a szellemi fejlődés lehetőségét, mert gyakorlatias. Az Anamé jógagyakorlatok nagyon egyszerűek  és könnyen elvégezhetőek még férfiak számára is: nem kell hozzá hajlékonynak vagy edzettnek lenni. (Az Anamé jóga ezért kezdőknek is ajánlott!) A testre figyelünk és tudatosítjuk, miközben könnyű jógalégzéseket végzünk, és így megérezhetjük az energiaáramlást a testben. Valós megtapasztalás (és nem pedig egy elképzelés) tud megszületni arról, hogy többek vagyunk, mint a fizikai test.

Ahogy nekem az Anamé Program segített, hogy nőként harmóniába kerüljek magammal és a világgal, tudom, hogy a férfiak számára is ugyanezt megadja, mert látom az Anamé Programban résztvevő férfi gyakorlóknál.

Mert teljesen mindegy, hogy valaki férfi vagy női testben született erre a világra, ha a teste energiarendszerével, vagyis a csakrák tisztításával és energetizálásával elkezd foglalkozni (mert itt nem a csakrák megnyitásáról van szó), akkor az egyensúly megjelenik fizikai síkon is minden egyes életterületen.

Ha szeretnél többet megtudni, hogy a csakrák működése hogyan hat a különböző életteterületeinkre, akkor ajánlom Balázs Valéria Anamé Csakra Program című könyvét.

Ebből a könyvből az is ki fog derülni számodra, hogy mennyire logikus az Anamé Program rendszere. Ha még többet szeretnél megtudni Anaméról, Anamé tapasztalatairól, és szeretnéd megismerni Anamé véleményét, akkor a blogjában tudsz ezekről olvasni.


A férfi minőség, a férfi energia jellemzői

img_4174.JPG

Mikor mondjuk valakire azt, hogy férfias?

Itt most nem elsősorban a külső megjelenésre  gondolok – bár a test sok mindent elárul az ember belső világáról. Ennek ismeretében végezzük a csakradiagnózist, és így tudunk megoldást adni arra, hogy létrejöjjön az energetikai egyensúly. 

A férfiminőség azonban inkább a következőket jelenti:

  • aktív
  • irányító
  • megoldó
  • kezdeményező
  • kiáradó
  • teremtő
  • magabiztos
  • harcos

...és még biztosan lehetne folytatni, de ebből is érzékelhető a minőség jellege.

A test árulkodik. A férfi minőség a nőknél is megtalálható ugyanúgy, ahogy a női energiák is jelen vannak a  férfiaknál. Ha a test szintjén nézzük – mert az Anamé Program ezen keresztül segít visszaállítani az egyensúlyt – a jobb oldal a férfi minőség.

A csakradiagnózis során, amikor azt lehet látni, hogy a jobb oldal kicsit deformált, aszimmetrikus vagy tónustalan, akkor a férfi energia egyensúlyba hozásával van feladat – akár férfiről, akár nőről van szó. 

Ha túl- vagy alulműködés jelei látszódnak a jobb oldalon, mind a két eset kibillentség, és sokat tudunk tenni azért, hogy visszaálljon az egyensúly.

De nem csak a jobb és a baloldal osztható fel a férfi és női minőségre, hanem vizszintesen is, a test felső része a mellkastól felfelé az aktív minőség, vagyis a férfi jelleg területe, míg az alsó területek a női energia minőségéhez tartoznak.

Ezeken a területeken is lehet túl- vagy alulműködés, és itt is az a cél, hogy az egyensúly létrejöjjön. Így már talán érthető, hogy az Anamé Programnál az oktatók hogyan tudják leolvasni test szintjén a gyakorlók energiaállapotát. Ez azt is lehetővé teszi, hogy ne csak leolvassuk, hanem a lehető leghatékonyabb megoldást is adjuk rá, hogy az egyensúly minél előbb helyreálljon.

Bárhol is van az  egyensúlytalanság, annak oka van.

Nem abból adódik, hogy valaki elrontott valamit vagy hibás lenne, és most büntetést kell elszenvednie, hanem abból, hogy az előző életeken át gyűjtött  tapasztalatok a jelen a életet is átszövik. Akár jó, szép, felemelő, akár nehéz, fájdalmas volt a múlt életbeli tapasztalás, annak energiamintázatát ebbe az életbe is hozzuk magunkkal.

Ezért fordulhat elő, hogy a külső körülmények nem mindig indokolják azokat az érzéseinket és gondolatainkat, amiket napi szinten tapasztalunk. 

Az én életemben ez a következőképpen nyilvánult meg:

Akármilyen jól éltem, megvolt mindenem, sokat utaztam a világban, mégis elégedetlen és boldogtalan voltam. Meg akartam fejteni az okát, és ezért indultam neki a keresésnek.

Így találtam rá az Anamé Programra is.

Az egyensúlytalanságnak nemcsak oka, hanem célja is van, ami nem más, mint a fejlődés. Mindannyian szellemi lények vagyunk, akik azért vagyunk itt a fizikai testben, hogy változzunk, emelkedjünk, fejlődjünk és tegyük hozzá a világhoz, amit csak mi tudunk hozzátenni – ezzel az egész világ emelkedéséhez is hozzájárulunk.

Ha most úgy érzed, hogy egyensúlytalanság van benned, és a férfi jelleget nem tudod megélni akár nő, akár férfi vagy, egy pillanatra se aggódj, mert van megoldás.

Az Anamé Program pont abban tud segíteni, hogy energiamunkával hogyan tudjuk visszaállítani az egyensúlyt. Nemcsak a test jobb és balodalára figyelünk, hanem mind a  hét csakra területére, amelyekhez testszelvények tartoznak.

A következő posztomban a csakrákról fogok írni és azon keresztül fogom bemutatni a férfi minőség jellemzőit, illetve azt, hogy hogyan lehet elérni, hogy az egyensúly meglegyen.

Bemutatom azt is, hogy a férfi energia egyensúlya hogyan támogatja a különböző életterületek működését, pl. az anyagi helyzetet, a párkapcsolatot, az emberi kapcsolatokat, a szeretetet.

Ha valaki szeretne nálunk gyakorolni, akkor az Anamé órarendben találja meg a különböző típusú jógaórákat és -kurzusokat. Ezekre ne úgy gondolj, mintha hagyományos jógatanfolyamok lennének – egy kundalini jóga órán például a kundalini erő felébresztése a cél, egy hatha jóga órán pedig ászanákat végeznek.

Mi viszont mindig a folyamatokat figyeljük, és azokkal a csakrákkal, területekkel dolgozunk, amelyek éppen a legjobban segítik az egyensúly mielőbbi megteremtését.

Budapesten két jógastúdió is rendelkezésre áll a gyakorlók számára, de a járvány miatt jelenleg csak az online térben tudunk együtt gyakorolni - kivétel ez alól az egyéni óra, amin oltási igazolvánnyal már személyesen is részt vehetsz. Ennek a helyzetnek viszont nagy előnye, hogy az Anamé jóga a világ bármely pontjáról és bármikor elérhető.

A csakratisztítást az Anamé jógagyakorlatokon kívül  az Anamé Program egyéb eszközei is segítik, mint pl. a csakratisztító karkötők vagy Anamé által energetizált csakravizek.

Ha szeretnél ezekről többet megtudni, az információkat ezen a linken találod meg.


img_6691.JPGÉs most következzen a 3 gyakorlatias tipp, amelyek segítenek abban, hogy az aktív minőség erősödjön benned akár férfiként, akár nőként szeretnéd ezt elérni. Én magam is ezeket végzem, mert nőként az aktív jelleget kevésbé használom.

 

1. Légy kezdeményező, ez egy aktív minőség. Figyeld meg és legyél tudatos! Mi van akkor, ha egy helyzetben neked kell elindítani egy folyamatot – akár egy javaslatot tenni vagy megismerkedni valakivel? Milyen minőségben tudod ezt megtenni? Ha félelem van benned a kezdeményezéskor, akkor két eset fordulhat elő:

- Az egyik, hogy visszahúzódsz, ilyenkor nem indítod el a folyamatot. 

- A másik pedig amikor “túltolod”, amikor túl nagy erővel képviseled, amit szeretnél. 

2. Ahhoz, hogy félelem nélkül tudjon  működni az aktív minőséged, végezd a Karma Killer jóga alapgyakorlatai közül a lélek gyakorlatát, amely ingyenes és ezen a linken találod meg. Végezd napi szinten, és figyeld meg, hogy milyen változások történnek.

3. Fókuszálj a megoldásra. Akár férfiként, akár nőként tapasztalhatod azt, hogy ha valamilyen nehézség történik az életedben, akkor képes vagy azonnal a megoldást keresni, vagy azt, hogy maga alá gyűr a probléma. Ha az utóbbi történik, akkor kezdd el végezni a szellem gyakorlatát – ez segít abban, hogy a problémák fölé tudj helyezkedni és képes legyél a megoldásra fókuszálni.

Remélem, tudtam neked segíteni ezekkel a tippekkel, és találkozunk a folytatásban is, ahol a csakrák szintjén foglalkozom majd a férfi energia egyensúlyával: a téma a pénzhez való hozzáállás és a biztonság lesz.

 

Várlak szeretettel,

Mária









A bejegyzés trackback címe:

https://maria-anameprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr816608356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása